Lidt om den Islandske Fårehund

Den Islandske Fårehund er en urnordisk spidshunderace, som har været kendt i Norden siden jægerstenalderen. Hunden kom til Island med de nordiske vikingers bosættelser på øen.
Den Islandske Fårehund er en hyrdehund og besidder karakteristiske egenskaber som intelligens, selvstændighed og en stor arbejdsvillighed. Derimod har den næsten ingen jagtinstinkt. Fårehunden er en glad og livlig hund, der gerne hilser på alle. Racen er meget social, og den knytter sig tæt til familien.
Hunden kræver en del motion, både fysisk og mentalt. Den skal have lov at bruge sit hoved for at trives. Den Islandske Fårehund har tendens til at gø, hvilket er et vigtigt redskab under hyrdearbejde.
Et kendetegn for racen er, at den skal have ulvekløer på bagbenene, helst dobbelte, men enkelte er acceptable. Den Islandske Fårehund findes i en langhåret og i en korthåret variant. Pelsen skal have godt med underuld, så hunden kan holde sig varm og tør under alle vejrforhold. En række farver er tilladte, men en grundfarve skal dominere. Den kan være cremefarvet til rødbrun, grå eller sort. Pelsen skal børstes igennem ca. en gang om ugen.


Tilbage